Министрите на земеделието и регионалното развитие ще участват в кабинет съставен от ГЕРБ

Министрите на земеделието и регионалното развитие ще участват в кабинет съставен от ГЕРБ
clubz.bg
A A+ A++ A

Аз съм министър в момента по политическо решение на ПП ГЕРБ. Аз първо съм избрана за народен представител от ПП ГЕРБ и бих могла да кажа, че бих участвала в правителство, което е направено с мандата на ПП ГЕРБ. Това е въпрос на политическа отговорност.

Това каза земеделският министър в оставка Десислава Танева, пише БГНЕС.

Танева посочи, че е работила само в сферата на земеделието и единствената й политическа ангажираност в живота й е свързана само с партия ГЕРБ. „Всичко останало би изглеждало за мен в моите очи, с моите морални разбирания за човек, който като че ли целта в живота му е властта, а това не ми е било никога цел, аз не съм се и борила да ставам министър, нито съм имала и политически амбиции навремето когато влязох в ГЕРБ. Бях поканена в следствие на биографията, която си бях вече създала в провинцията. В този смисъл мога кажа, че моят живот е бил и винаги ще бъде свързан със земеделието, но в никакъв случай в аспекта на политически или властови амбиции”, заяви тя.

На въпрос дали би участвала в кабинет с мандат на Патриотичния фронт, регионалният министър в оставка Лиляна Павлова каза, че не би приела да бъде част от правителство на ПФ. „Още повече току-що чух изказване в НС на ПФ, които все още нямат мандат, но готвят правителство, че те категорично не подкрепят програмата за саниране. Ако тяхната позиция е, че искат да спрат програмата за саниране нали разбирате, че няма как аз като министър и отговорен и за тази програма да се съглася тази програма да бъде спряна, тъй като това е основен наш приоритет”, заяви Павлова.

На въпрос за това, ако мандатът бъде връчен на Реформаторския блок, тя отговори: Нека да видим на кого ще бъде връчен мандатът, нека да видим какви са предложенията и да видим позицията РБ първо и тогава ще можем да коментираме.

Нека и Изпълнителната комисия на партията разбира се е тази, която ще обсъди и ще вземе решението, ако се стигне до такъв вариант.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници