50 000 души са напуснали Източен Алепо под контрола на сирийската армия

50 000 души са напуснали Източен Алепо под контрола на сирийската армия
Източник: News.bg
A A+ A++ A

 

Над 50 000 души са напуснали контролираните от бунтовници източни части на Алепо за последните четири дни, през които правителствените сили значително напреднаха в града, съобщи Сирийският център за човешки права, предаде БГНЕС.

Базираната във Великобритания агенция посочи, че над 20 000 души са отишли в западните квартали на града, а други 30 000 са се насочили към контролираните от кюрди части. Досега сирийската армия е поела контрола на една трета от Източно Алепо от началото на новата си офанзива в града преди две седмици. Бившият бунтовнически бастион е под обсада на правителствените сили вече четири месеца.

Армията е оставила отворени пътища за бягство на цивилни и предаващи се бунтовници. В същото време от организацията съобщават, че при атаки на сирийски правителствени сили в източните части на града са загинали 21 цивилни, включително и две деца. Десетки други са били ранени след артилерийски обстрел срещу квартал Джуб ал Кубе.

По данни на организацията „Бели каски“, която оперира в контролираните от опозицията сирийски територии, нападението е било насочено срещу група цивилни, които са се укривали в тази част на Алепо от други негови части.

#Алепо #бунтовници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници