Шефът на унгарската ФП подаде оставка

Шефът на унгарската ФП подаде оставка
Източник: Ботев
A A+ A++ A

 

Президентът на унгарската федерация по плувни спортове Тамаш Гярфаш подаде оставка от поста, съобщи Франс Прес. Причина за неговото решение са станали сериозните критики към управлението му, отправени от олимпийските шампиони на страната Катинка Хошу и Даниел Гюрта, предаде БГНЕС.

По-рано през месеца Хошу, която спечели три златни и един сребърен медал на Олимпиада в Рио, заяви, че според нея Гярфаш не управлява федерацията по демократичен начин. След изказването си рекордьорката на 200 метра съчетано плуване бе подкрепена и от други свои колеги, сред които бе и олимпийският шампион от Лондон 2012 Даниел Гюрта.

Сред основните критики към ръководството на федерацията са неспазване на обещанието към спортистите за допълнителни субсидии за тренировъчен процес, както и бонуси при международни успехи, а също така и обещаното подобряване на спортната база. Протестите на плувците доведоха и до притеснения в страната, че ситуацията може да окаже негативно влияние върху домакинството й на Световното първенство, което ще се проведе в Будапеща през юли догодина. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници