Здравният министър: Трябва да съставим правителство в този парламент

Здравният министър: Трябва да съставим правителство в този парламент
БГНЕС
A A+ A++ A

Ако говорим за това, че в рамките на този парламент трябва да бъде употребено всяко едно усилие и всяка една възможност, за да може да има съставяне на правителство, това е така, защото съм скептичен за подобрен и качествен състав на следващ бъдещ парламент при предсрочни избори. Това подчерта министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов, пише БГНЕС.

Според Москов, моментното мнозинство, което функционираше до този момент е най-близкото възможно до реформаторско мнозинство, което може да има България. „Не предвиждам по-добри възможности от тази, която има като възможност за съставяне на управленско мнозинство. За да има ново правителство в този парламент, първо трябва да има мнозинство, второ трябва да е ясно каква трябва да бъде програмата, зад която застава това мнозинство. Чак тогава идва въпросът коя ще бъде фигурата на министър-председателя”, коментира Москов.

Той отбеляза, че не вижда друго възможно мнозинство, обединено около сходна такава програма, различно от сегашното. „Скептик съм това да стане до една седмица, но всяко усилие трябва да бъде направено”, убеден е Москов.

Запитан дали може да бъде здравен министър в ново правителство, той отговори, че въпросът е дали РБ ще приеме действия по участие в преговори за съставяне на правителство. „Ако това е така и отново има мнозинство-ПФ, ГЕРБ и РБ, дали аз ще бъда министър или не няма абсолютно никакво значение”, призна Москов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници