Киров: От януари догодина центърът в Пъстрогор ще бъде от затворен тип

Киров: От януари догодина центърът в Пъстрогор ще бъде от затворен тип
Източник: Haskovo.info
A A+ A++ A

След Нова година транзитния център в Пъстрогор ще стане от затворен тип. Това каза на брифинг зам.-директорът на ДАБ Кирчо Киров. "По отношение на преустройството на Транзитен център-Пъстрогор от отворен в затворен тип - в момента се извършват необходимите законови действия за сключване на договор по отношение на строителството. В рамките на около 40 дни ще бъде изградена оградата, след което ще продължат останалите дейности по преустройството на този център от затворен тип", обясни Киров, предаде Фокус.

След Нова година той ще стане от затворен тип, добави той. По думите му в момента се извършва предварителна подготовка за преустройството на центъра, а след като той бъде преустроен и напълно подготвен, ще бъде издадено и решението за това от Министерски съвет.

Във връзка с условията в центъра в Харманли и.д. директор Димитър Захариев заяви, че не предлагат лукс, но условията са добри. "Грижа на всеки настанен е да поддържа както собствената си хигиена, така и хигиената в помещението, в което се намира", посочи той. Захариев уточни, че три пъти на ден се дава храна на бежанците.

#Кирчо Киров #Пъстрогор #Нова година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници