Трима загинаха при опустошителни горски пожари в Тенеси

Трима загинаха при опустошителни горски пожари в Тенеси
NewsOK.com
A A+ A++ A

Трима души загинаха при горски пожари, които опустошаваха във вторник туристически район в южната част на САЩ. Заплашен е и тематичният парк на Доли Партън – една от легендите на кънтри музиката, пише БГНЕС.

Около 14 хиляди души са евакуирани от засегнатите райони в източната част на Тенеси, посочват спасителните служби в щата, който бе пометен от десетки пожари, провокирани от сухото време и подхранени от силните ветрове.

Сред заплашените от пламъците атракции е и паркът "Доливуд" (Dollywood), разположен в туристическото градче Пиджън Фордж близо до националния парк „Грейт смоуки маунтийнс” (Great Smoky Mountains – от англ. „Великите димящи планини”)

Повече от десет сгради в парка са били засегнати от пламъците, но самите туристически атракции не са засегнати. Паркът ще остане затворен и в сряда.

„Гледам тези ужасни пожари във „Великите Димящи планини” и съм с разбито сърце. Моля се за всички пострадали семейства и за пожарникарите, които работят толкова здраво, за да спасят всичко”, написа седемдесетгодишната Доли Партън.

Едно от най-посещаваните места в региона е паркът с площ около 120 хектара, където туристите могат да присъстват на концерти, давани понякога лично от певицата. Той включва воден парк, ресторанти и туристически влакове.

Четиридесет и седем огнища имаше в сряда в Тенеси, където изгоряха вече 150 хектара. Стотици пожарникари и военни от Националната гвардия пристигнаха на помощ на малкия град Гетънбърг при входа на Димящите планини, за да опитат да спрат пламъците. Ветровете в района са със скорост до 110 км в час и духат в много райони на Тенеси, вече засегнат от най-лошата суша от десетилетие насам. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници