Клинтън срещу Ромни и политиката на Европа, подкрепя Обама

Клинтън срещу Ромни и политиката на Европа, подкрепя Обама
Клинтън участва в три срещи в Ню Йорк в рамките на кампанията за набиране на средства за предизборната кампания на Обама. Снимка: AFP/Getty Images
A A+ A++ A

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън предприе атака срещу републиканеца Мит Ромни, който ще оспорва президентския пост на съпартиеца му Барак Обама.

Клинтън подчерта, че Ромни защитава строг икономически модел, провалил се според него в Европа, предадоха АФП и БГНЕС.

Клинтън участва в три срещи в Ню Йорк в рамките на кампанията за набиране на средства за предизборната кампания на Обама.

И на трите места той обвини неговия съперник за Белия дом Ромни и републиканските му съпартийци, които имат мнозинство в долната камара на Конгреса, че подкрепят твърда линия срещу бюджетните дефицити, идентична с политиката на Стария континент.

Четири дни след огласяването на негативни данни за икономическия растеж и безработицата в САЩ, заплашващи преизбирането на Барак Обама, Клинтън изтъкна две причини, които обясняват тази конюнктура.

„Първата от тях е Европа, която ние не можем да контролираме... а втората са републиканците в Камарата на представителите и техният кандидат (Мит) Ромни, които възприеха икономическата политика на Европа“, подчерта Бил Клинтън.

#Бил Клинтън #президент #САЩ #Барак Обама #Мит Ромни #Европа #Ню Йорк #Белия дом #Конгреса #Стария континент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници