Десетки цивилни напускат Алепо заради сраженията

Десетки цивилни напускат Алепо заради сраженията
Източник: News.bg
A A+ A++ A

 

Червеният кръст съобщи, че близо 20 хиляди е общият брой на избягалите от източната част на сирийския Алепо за последните 72 часа. По-рано този брой бе отнесен за период от 24 часа, предаде БГНЕС.

Говорител на Международния комитет на Червения кръст в Женева обяви данните, цитирани от АФП.

Този брой е само оценъчен, добави говорителката Криста Армстронг, като уточни, че „хората (бягат) в различни посоки”, за да опитат да се измъкнат от смъртоносните сражения. Координаторът на хуманитарните операции на ООН Стивън О Брайън бе посочил във вторник сутринта цифрата 16 хиляди цивилни, които са избягали от източната част на Алепо.

Ужасените хора са побягнали без багаж към другите квартали, останали в ръцете на бунтовниците, или са напуснали в посока към западната част, контролирана от войските на режима в Дамаск. Други пък са успели да се прехвърлят в кюрдските квартали, според очевидци.

Успешното напредване на войските на Дамаск в кварталите, контролирани от бунтовниците развълнува международната общност.

Франция поиска незабавно свикване на Съвета за сигурност на ООН заради сраженията, при които бяха превзети една трета от районите на тази част от Алепо, контролирана от опозицията. 

#Червеният кръст #Алепо #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници