Евротройката изрази оптимизъм за изборите в Македония

Евротройката изрази оптимизъм за изборите в Македония
Източник: Dnevnik.bg
A A+ A++ A

 

Имаме основания да вярваме, че изборите на 11 декември ще бъдат честни и прозрачни и ще поставят началото на ново време за Македония. Това заяви на пресконференция в Скопие евродепутатът Иво Вайгъл, който е докладчик на Европарламента за Македония, предаде БГНЕС.

В пресконференцията участваха и другите двама представители на тройката евродепутати, наблюдаващи политическия процес в Македония - Едуард Кукан и Кнут Флекенщайн. Пресконференция се състоя след срещите на тройката с лидерите на 4-те основни партии в страната.

„Всички партии показаха оптимизъм по отношение на резултатите, продължи Вайгъл. Доволни сме, че има дух на сътрудничество между двете основни партии и техните лидери за избягване инциденти по време на предизборната кампания. След изборите ще дойде време за признаване на резултатите от тях и продължаване на реформите, определени в Пържинското споразумение, за което има консенсус между партиите“, добави Вайгъл.

На свой ред Едуард посочи, че усещането след срещите е за нормален ход на изборите: „Надявам се, че ще имате честни избори, които ще бъдат приети от всички политически играчи, а новото правителство веднага ще започне с изпълнение на приоритетните реформи, с които страната ще покаже, че се е посветила на евроинтеграцията и ще започне да се движи в тази посока“, каза Кукан.

#Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници