72 отбора взимат участие в Скаут лигата за новия сезон

72 отбора взимат участие в Скаут лигата за новия сезон
Източник: Viasport.bg
A A+ A++ A

 

72 клуба от цялата страна - 36 при момичетата и 36 при момчетата ще вземат участие в новия сезон на Скаут лигата. Уникалният проект за развитие на подрастващите на Българската федерация по волейбол бе официално открит днес с церемония в зала "Христо Ботев", предаде БГНЕС.

На събитието присъстваха спортният министър в оставка Красен Кралев, Антонина Зетова, Владимир Николов, Теодор Тодоров и Георги Братоев, а водещ бе Евгени Иванов. “Искам да благодаря на г-н Александров и “Развитие”, която протегна ръка на волейбола за този уникален проект. Без да работим с децата няма как да имаме звезди. Няма как този най-популярен и най-успешен български колективен спорт да продължава да дава поколения, които да сплотяват нацията”, каза Кралев.

"Скаут лигата е един страхотен проект. Нещо, което до момента не е правено в Европа. Изключително мащабен, с участието на 72 отбора в толкова ранна възраст. По наша информация подобно нещо е правено единствено в Америка. Децата изглеждат страхотно щастливи, доволни, ентусиазирани, защото това е радост за тях. Присъствието на Теодор Тодоров и Георги Братоев със сигурност за тях е много стимулиращо", коментира Владимир Николов.

Формулата на турнира предвижда всичките 72 отбора да изиграят по 10 мача, след което най-добрите 12 да изиграят финален турнир. Първите три отбора от него ще участват на международна гала, която ще се проведе през месец май с участието на тимове от различни страни. Така най-добрите отбори от България ще се борят срещу едни от най-добрите в Европа

Веднага след церемонията започнаха и двубоите от първия турнир в София за момичета родени през 2004/2005 г., в който участват 6 столични клуба - ЦСКА, “Левски”, “Славия”, ЦПВК, “Звезди 94” и ВА “Стойчев-Казийски”. Паралелно с надпреварата в зала “Христо Ботев” стартираха и мачовете в още 5 града - Видин, Кранево, Пазарджик, Казанлък и Етрополе. Скаут лигата при момчетата набор 2003/2004 започва на 2-и декември. 

#Скаут лигата #Красен Кралев #Владимир Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници