Красен Кралев: Безредиците можеше да бъдат избегнати

Красен Кралев:  Безредиците можеше да бъдат избегнати

бТВ

A A+ A++ A

"Защо трябваше да се разрешава протест точно там? Терзиев го разреши, можеше да се извърши по друго време пред централата на БФС. Или не си подготвен, или изцяло са те подвели съветниците. Кметът подкрепяше този протест и в един момент се оказа много изненадан, че е имало такива битки", това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ и бивш спортен министър Красен Кралев.

По думите му вътрешното министерство трябва да даде обяснение за случилото се в центъра на София снощи.

"Не знаем как МВР е общувало с кмета и как той е дал разрешение за този протест. МВР има агенти във всяка агитка. Странно е, че всяка фенска фракция отрича да е участвала във вчерашните събития. Кой тогава е организаторът", посочи Кралев.

По думите му е можело безредиците да бъдат избегнати.

"Трябваше МВР и футболният съюз да кажат ясно с какви данни разполагат за евентуална подготовка за извършване на погроми на стадиона по време на самата среща. Ако са имали данни, че се иска само оставка, не е сериозно мачът да е без публика. Но ако са имали данни за подготвяне на ексцесии, за нахлуване на терена, изстрелване на ракети срещу гостуващи привърженици, издигане на свастики и расистки лозунги, за които санкциите са огромни и които биха могли да доведат до отнемане на човешкия живот, само тогава е оправдано да няма публика", допълни бившият спортен министър.


#Красен Кралев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници