Борисов: Инцидентите, като този в Харманли, ще зачестяват

Борисов: Инцидентите, като този в Харманли, ще зачестяват
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Да си прехвърляме вини е безсмислено - 3000 бежанци за този град са прекалено много. Днешният инцидент е ежедневие в Западна Европа. Войната в Сирия продължава, подобни гледки ще са чести. Нито огради ще ги спре тези хора, нито нищо. Това е съдбата на Европа. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който се запозна на място с обстановката в бежанския лагер в Харманли, след като по-рано там избухнаха сблъсъци между жандармерията и бежанците, предаде БНТ.

Голяма част обаче са икономически мигранти от Афганистан и Пакистан, това дразни хората и ги плаши. Те ходят на групи, трудно е да се установи самоличността им. Докато великите сили не се разберат, ще е така, като виждам как в Алепо не е останала една сграда, каза още премиерът в оставка.

От тази нощ започват огледи на следователи, прокурори, заедно с главния секретар и криминалисти. Вандалите, които са провокирали, ще им бъдат повдигнати обвинения. Установяването на самоличността също ще е дълъг и тягостен процес, каза още Борисов.

 

#Западна Европа #Бойко Борисов #Афганистан #Пакистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници