“Варварите“ грабнаха наградата от първенството на България по крикет

“Варварите“ грабнаха наградата от първенството на България по крикет
sportal.bg
A A+ A++ A

На терена на ВТУ“ Тодор Каблешков“ в София се проведе финалният кръг от Държавното първенство по крикет за жени формат Т/20. До финалната среща стигнаха отборите на КК „НСА“ и КК“ Варварите“ - София, пише БГНЕС.

Отборите и зрителите станаха свидетели на една много оспорвана и емоционална игра. Интригата се запази до последния оувър и последвалата топка в него. Първи батираха състезателките на КК“ Варварите“. Момичетата на президента на клуба Павел Велков постигнаха 78 точки с 4 батсмани. При смяната на позициите отборът на КК „НСА” постигна 77 точки с 5 батсмана и загуби с минималната 1 точка финала. Това е първата загубена финална среща на студентките от старта на първенствата за жени у нас от 2010 година.

Най–много точки от победителите реализира Живка Иванова — 32, която при боулирането направи и два аута и заслужено беше определена за играч на мача.

След приключване на шампионата крайното класиране е:

1. КК “Варварите“ — София

2. КК “НСА“ - София

3. КК „Енджълс“ – гр. Дупница

4. КК „Академик“ — София

Отборите бяха наградени с купи и медали от президента на БФ Крикет проф. Николай Колев и председателя на ОС на БФК г-н Ваньо Найденов.

"По невероятен начин се разви женския финал. Двата отбора направиха рядко срещан мач по крикет. Честитя победата на „Варварите” и им пожелавам успех за следващата година. Имахме много динамичен календар през годината, но се справихме с всичко и съм много щастлив, че нашия спорт върви напред, както в България, така и на международно ниво. От догодина ще имаме и своя крикет база край Габрово, която ще е най-добрата на Балканите”, сподели проф. Николай Колев.

Финалите при жените бяха последната проява на крикет спорта на открито за тази година. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници