Калина Илиева получи условна присъда от 3 години

Калина Илиева получи условна присъда от 3 години
Преди съдът да обяви присъдата, прокурорът изтъкна чистото съдебно минало на бившата директорка на ДФ „Земеделие“ и факта, че тя е майка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският районен съд (СРС) одобри споразумението по делото срещу бившия изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ Калина Илиева.

Присъдата на Калина Илиева е 3 години условно наказание с 5 години изпитателен срок, предаде БГНЕС.

Преди съдът да обяви присъдата, прокурорът изтъкна чистото съдебно минало на бившата директорка на ДФ „Земеделие“ и факта, че тя е майка. Самата Калина Илиева се призна за виновна пред съда.

Срещу Калина Илиева са повдигнати обвинения, че сама е фалшифицирала дипломата си за висше образование от Германия, както и че е представила пред Министерството на образованието още четири фалшиви документа, свързани с образованието, за които обаче няма данни кой ги е съставил. Ако прокуратурата успее да докаже обвиненията, Калина Илиева може да бъде осъдена на 8 години затвор.

В обвинителния акт се твърди, че в периода от 30 септември до 28 ноември 2007 г., Калина Илиева е съставила неистински документ – диплома за висшист на нейно име.

Обвинението сочи, че Илиева е фалшифицирала лично подписите на двама немски професори върху свидетелство за завършено висше образование, издадено на 4 октомври 2007 г. в гр. Берлин, от Професионално висше училище по техника и икономика, за придобита квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Икономическа комуникация“. Илиева е обвинена и за това, че на 28 ноември 2007 г., когато е подала документи, за да започне работа в Министерството на образованието и науката (МОН), съзнателно е използвала 4 броя фалшиви документи като доказателство, че е завършила висше образование, с което е подвела министъра на образованието.

#дело #фалшификация #диплома #Държавен фонд „Земеделие“ #Калина Илиева #присъда #условна присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници