"Дейли мейл": Дъщерята на Ислам Каримов почина от натравяне в психиатрична клиника

"Дейли мейл": Дъщерята на Ислам Каримов почина от натравяне в психиатрична клиника
Източник: Newsweek
A A+ A++ A

 

Дъщерята на неотдавна починалия узбекистански президент Ислам Каримов Гулнара Каримова е починала в психиатрична болница от отравяне, предаде БГНЕС.

Това съобщава британският вестник "Дейли мейл", но уточнава, че тази информация не е потвърдена от властите в страната. Дъщерята на бившия държавен глава се дипломира в Харвард и бе единственият негов наследник. 44-годишната Каримова бе настанена в болница от сегашния президент Шавкат Мирзийойев.

Ислам Каримов почина в началото на месец сепетември тази година. Мирзийойев забрани на Гулнара Каримова да присъства на погребението на баща си. Тя бе манекенка, притежаваше черен пояс по джудо, занимаваше се с дизайн, музика и определяше себе си като "екзотична узбекистанска красавица".

След смъртта на Ислам Каримов парламентът на Узбекистан одобри назначаването на премиера Шавкат Мирзийойев за президент на страната. Мирзийойев, който е на 58 години, получи поста, след като името му беше подкрепено от лидера на Сената Нигматиля Юлдашев, който според конституцията трябва да стане лидер на страната до назначаването на нови избори. 

#Гулнара Каримова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници