Горанов: За да работи програмата за саниране, трябва подкрепа от НС или от мнозинството

Горанов: За да работи програмата за саниране, трябва подкрепа от НС или от мнозинството
Източник: Монитор
A A+ A++ A

Технически ресурсът, одобрен от НС е достигнат. Ако трябва да продължи програмата за саниране, има нужда от нова подкрепа от цялото НС или поне от мнозинството. Това каза на брифинг в Народното събрание министърът на финансите в оставка Владислав Горанов във връзка с изказвания на „БСП лява България“ за Националната програма за енергийна ефективност, предаде Фокус.

„До края на годината ще успеем да финансираме програмата в пълнотата, в която е получила подкрепа от НС“, обясни той. „В момента, в който нямаме увереност, че програмата би получила подкрепа за разрастването й, след като чухме доста критики по отношение на нея, нямаме необходимия политически капацитет, за да настояваме за продължаването й без да е ясно, че тя е приоритет на обществото“, коментира Владислав Горанов.

„Изчакваме приемането на бюджета. Стратегията ни беше след приемането на бюджета да предложим увеличаване на програмата до записаното в програмата на ГЕРБ от изборите през 2014 година“, посочи той. По думите му ГЕРБ няма увереност, че има капацитет да получи подкрепа в НС за това увеличение. Владислав Горанов заяви, че програмата за енергийна ефективност е добър инструмент с добър дизайн, ако получи подкрепа може да продължи да бъде изпълнявана.

#НС #програмата #Владислав Горанов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници