Раждат се все повече амурски тигри в Хабаровски

Раждат се все повече амурски тигри в Хабаровски
http://siberiantimes.com/
A A+ A++ A

Популацията на амурския тигър в руския Хабаровски край се увеличава. В района са преброени над 100 тигъра, пише БГНЕС.

Според данни на местните власти повечето животни в популацията са женски.

През 2005 година в региона е имало 71-77 екземпляра от вида, вписан в Червената книга на застрашените животни.

Наскоро млад тигър се бе заблудил и бе забелязан по улиците на Владивосток. След като бе заловено животното и пуснато извън населеното място, то получи името Владик.

Тогава тигърът бе заловен след драматично издирване. След обаждания на местни жители бяха вдигнати на крак силите на реда и група от службата за контрол на лова.

Първоначално следите на животното бяха изгубени в падналите листа. Същият хищник разтревожи преди това друг град в района - Артьом - след като в местните социални мрежи бе публикувано видео, на което голямото пъстро животно пресича градска улица.

Сибирският тигър се оказа млад и неопитен индивид, който, според местните специалисти, влязъл в града по погрешка. След това изглежда градските разходки му харесаха и животното се насочи към улиците на Владивосток. Не за първи път в най-големия град на руския Далечен изток се появява голямата котка, напомнят местните власти. Подобен случай е описан през 90-те години на миналия век.

Сибирският тигър, известен още като усурийски, амурски или манджурски, е най-едрият сред подвидовете на тигъра и същевременно най-големият представител на семейството на котките. /

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници