Кметът на Хиос поиска закриване на мигрантския лагер на острова, заради безредиците от изминалата нощ

Кметът на Хиос поиска закриване на мигрантския лагер на острова, заради безредиците от изминалата нощ
Източник: SpoDeli.eu
A A+ A++ A

 

Кметът на гръцкия остров Хиос Манолис Вурнус изисква от правителството на страната веднага да закрие мигрантския лагер там. Причината е бунт на мигрантите миналата нощ, когато те подпалиха голяма част от лагера, трошиха коли, магазини и витрини, обстрелваха с фойерверки домовете на местните жители. Те пък трябваше сами да се защитават до появата на полицейски спецчасти, предаде БГНЕС.

„След нападенията миналата нощ стана ясно, че правителството трябва да поеме отговорност. Ако те не могат да управляват, това е техен проблем, а не на общината. Не е работа на общината да осигурява безопасността на гражданите, а също на бежанците и мигрантите“, обясни кметът. Той каза, че се е свързал с министъра по миграцията Янис Музалас, от когото поискал незабавно да се махне лагера. „На въпроса „Къде да ги пратя“, аз му отговорих, че това е твой, не мой проблеми“, посочи кметът.

Хиос се намира на 7 километра от турския бряг. В самата Гърция има 62 000 мигранти. От тях 16 000 се намират по гръцките острови в Егейско море, но местните центрове могат да поемат половината от тях. 

#Янис Музалас #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници