ПАС не прие искането на Цацаров за връщане на делото "Кари"

ПАС не прие искането на Цацаров за връщане на делото "Кари"
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

 

Пловдивският апелативен съд отхвърли искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на делото по т.нар. "катастрофа Кари", предаде БГНЕС.

На 19 май 2014 година гръцкият студент в Пловдив Христос Боскос блъсна на автобусна спирка 16 годишната Катерина Матеева и причини сериозни травми, които още са в процес на лечение. Той е управлявал колата си с 98 км/ч, а част от причините за катастрофата е и неправилната маневра, предприета в същия момент от пловдивчанина Васил Калев, който също е подсъдим по това дело. На първа инстанция съдът в Пловдив призна и двамата за виновни, даде условни присъди и решение да изплатят разходите по лечението на момичето. На втора и последна инстанция пак в Пловдив, обаче, съдът ги освободи от наказателна отговорност и ги глоби с по 5000 и 2 000 лв.

Разходите по лечението не бяха одобрени, а до момента те възлизаха на около 12 000 лв. Присъдата породи обществено недоволство, самият факт на катастрофата събуди много ропот в Пловдив. Посред бял ден бе блъснато дете, което просто е чакало автобуса, за да отиде на училище. Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане за възобновяване на делото, като основният момент е заплащането на разходите по лечението. Двамата обвиняеми са възстановили щетите само на спирката. По закон, оказва се, това е достатъчно. Искането му бе отхвърлено, а в решението си съдът се произнася в смисъл, че жертвите на катастрофи трябва да търсят от причинителите разноските за лечението по граждански път, като заведат отделно дело.

#Сотир Цацаров #Христос Боскос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници