Пол Верховен недоволства! В Холивуд вече не се правят провокативни секс филми

Пол Верховен недоволства! В Холивуд вече не се правят провокативни секс филми
http://quotesgram.com/
A A+ A++ A

Кинорежисьорът Пол Верховен, създал класическия „Първичен инстинкт”, се оплака, че в Холивуд вече не се правят „предизвикателни” филми с показване на провокативен секс, защото се залага на печалби от масовата аудитория.

Холандският режисьор, станал известен с филми, които шокират със секс и насилие, каза, че студията гонят рейтинг и се интересуват главно от доходния PG-13 пазар, пише БГНЕС.

Верховен негодува, че PG-13-форматът (Parental Guidance if under 13/препоръчителен родителски контрол за деца под 13 години) забранява прекалено много неща. Не може да се провокативен, да си спорен, да си директно сексуален и еротичен.

„Всичко трябва да е с намеци, обтекаемо и т.н. Така филмите стават неутрални и въобще не са предизвикателни”, заключава Верховен.

Легендарният режисьор е работил върху препълнените с насилие „Робокоп”, „Зов за завръщане”, „Звездни рейнджъри”, „Човек без сянка”, както и на супер еротичния „Първичен инстинкт” с Шарън Стоун.

Верховен пристигна в Холивуд за прожекцията на последния си предизвикателен филм „Elle" – ексцентричен коктейл от секс, насилие и черна комедия, който във Франция е фаворит за наградата „Оскар” за най-добър чуждестранен филм.

Филмът разказва за влиятелна жена, изиграна от френската икона Изабел Юпер, която е брутално изнасилена и се впуска в опасна игра с нападателя си, за да му отмъсти.

В САЩ рейтингът на филмите става по система, следена от Асоциацията за филмово изкуство и Националната асоциация на собствениците на киносалони.

Филм може да бъде определен като неприемлив, ако в него има натуралистични описания на употреба на дрога, пълна мъжка голота, секс или изключителна жестокост.

Първоначално Верховен искал да направи филма си в САЩ, но няколко американски актриси отказали ролята, заради опасения, че е твърде спорна, и това ги принудило да се премести във Франция.

63-годишната Юпер, която според някои критици прави ролята на живота си в „Elle", е участвала в повече от 100 филми и телевизионни продукции.

Верховен описва Юпер като „най-фантастичния изпълнител, с която съм работил, на ниво, за което не подозирах, че съществува”.

Пол Верховен е режисьор, сценарист и филмов продуцент, носител на награда „Сатурн” и номиниран за награда „БАФТА”, „Еми” и три награди „Хюго”.

„Elle" е екранизация на психотрилъра на Филип Джиан „Oh…”. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници