Нинова: Радев надгради много, със своите качества допринесе за този резултат

Нинова: Радев надгради много, със своите качества допринесе за този резултат
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

БСП е основната партия, която подкрепи и издигна ген. Румен Радев. Постигнахме пълна мобилизация, въпреки че в началото имаше резерви към него, защото не го познаваха всички членове на партията. Това заяви лидерът на БСП - лява България Корнелия Нинова, предаде БНТ.

"Благодаря им, че ми се довериха, но той надгради много. За него гласуваха и хора, които са непартийни членове, дори хора от ГЕРБ и от други партии. И той със своите качества допринесе за този резултат. Това е резултат на общата ни работа", допълни Нинова.

"На 6 ноември се зарадвахме, това е победа, която отдавна не сме имали. Първа загуба е за ГЕРБ. Но излишните емоции по средата на битката не са добър съветник", каза Корнелия Нинова и допълни: "Пълна мобилизация, организация и работа до втория тур. Победа на втория тур и тогава ще дадем път на емоциите".

По отношение на различните мнения за реформата в съдебната система между ген. Румен Радев, които той посочи в снощния тв дебат, и БСП, Корнелия Нинова заяви: "Направеното досега в съдебната реформа не даде резултат. Нашите думи от времето, когато се правеха тези промени до сега се доказаха във времето, че това не е истинска съдебна реформа и че няма да даде резултат. Мисля, че трябва да започнем темата "Съдебна реформа" отново и отначало сериозно този път, която да обхваща възможните промени във всички закони и подзаконови нормативни актове. Уважавам това, че ген. Радев има по-различна позиция от нашата. Правилно е един надпартиен президент да има различни позиции от партията, която го издига. Това не е драма между нас. Готови сме, слагайки отново тази тема на масата за разговори да обсъждаме всички варианти за законодателни промени от Конституция през закони и подзаконови нормативни актове. Важно е целта да се постигне - да има бърз процес, който да е честен, да няма зависимости при взимането на решенията и да не е толкова скъп за обикновените граждани, когато водят дела", допълни Нинова.

 

#Румен Радев #Корнелия Нинова #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници