Два милиона американци сложиха подпис в петиция за избор на Хилари за президент

Два милиона американци сложиха подпис в петиция за избор на Хилари за президент
Източник: News.bg
A A+ A++ A

 

Близо 2 милиона американци се подписаха под петиция с молба към електоралната колегия но 19 декември да гласува за Хилари Клинън, така че тя да стане президент на САЩ, предаде БГНЕС.

Петицията „Електори: Направете Хилари Клинтън президент на 19 декември” е публикувана на сайта Change.org. „Призоваваме електорите да не се съобразяват с резултатите от гласуването в отделните щати и да гласуват за Хилари Клинтън. Защо? Тръмп не става. Неговата импулсивност, издевателства, лъжи, многократни сексуални посегателства и пълна липса на опит го правят опасен за страната. Клинтън спечели народния вот и трябва да бъде президент”, се казва в документа.

В петицията пише също „защо да не се възползваме от най-недемократичния институт, за да осигурим демократичен резултат?”. Избирателната/електорална колегия от 538 членове официално ще избере президента на страната на 19 декември.

По последни данни републиканецът Доналд Тръмп има 290 електорални гласа, при необходим минимум от 270. Същевременно, за Хилари Клинтън реално са гласували около 60,5 милиона избиратели, а за Тръмп – по-малко от 60,1 милиона. В някои американски щати електорите подлежат на отговорност за „неправилно” гласуване. 

#петиция #Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници