Тръмп отново ще се кандидатира за президент

Тръмп отново ще се кандидатира за президент
A A+ A++ A

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза в ново интервю, че е решил да се кандидатира на изборите за държавен глава през 2024 г.

В момента обмисля кога да стартира кампанията си, стана ясно от интервю пред списание „Ню Йорк“, публикувано вчера.

Според „Вашингтон пост“ Тръмп ще се впусне в надпреварата през септември, за да сплоти привържениците си преди междинните избори, в които републиканците се надяват да си върнат контрола върху Конгреса, предаде bTV.

Почина първата съпруга на Тръмп - Ивана

Междувременно Тръмп съобщи, че първата му съпруга - Ивана, е починала.

„С дълбока тъга съобщавам на всички, които я обичаха, а те са много, че Ивана Тръмп почина в дома си в Ню Йорк“, написа Доналд Тръмп в социалната платформа „Трут соушъл“.

Двамата се женят през 1977 г. и се развеждат през 1992 г.

Тръмп посочва, че животът на Ивана – бивша състезателка по ски бягане и модел, е бил „страхотен“ и тя е била горда с трите си деца: Доналд младши, Иванка и Ерик, съобщава „Франс прес“.

„Ивана Тръмп беше борец. Тя избяга от комунизма и стана част от тази страна. Научи децата си на упоритост и твърдост, на състрадание и решителност“, каза семейство Тръмп в изявление, цитирано от телевизия Ей Би Си нюз.

Ивана израства в Чехословакия по време на комунизма. Нито в публикацията на бившия държавен глава, нито в изявлението на семейството се споменава от какво е починала. 

#Тръмп #Иванка Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »