Три победи за България в Кипър. Шейнгезихт на финал в Казахстан

Три победи за България в Кипър. Шейнгезихт на финал в Казахстан
Източник: Фокус
A A+ A++ A

 

Васил Димитров (ТК 15-40) и Иван Пенев (ТК Локо 98) се класираха за полуфиналите на турнира до 14 г. в Лимасол (Кипър), който е от трета категория на Тенис Европа, предаде БГНЕС.

Васко, който е държавен шампион в тази възрастова група, продължава напред без загубен сет. Днес той се наложи над преминалия през квалификациите представител на домакините Константинос Кошис с 6-3, 7-6 (2). Иван също заслужи място в топ 4 на състезанието, след като обърна грузинеца Лаша Киквидзе за 2-6, 6-3, 6-1. В спор за място на финала Пенев ще се изправи срещу номер 1 в схемата Вячеслав Биелинский (Украйна), а Димитров ще срещне руснака Давид Минивалиев.

На двойки Иван Пенев и партньорът му Константинос Кошис (Кипър) се класираха за финала на турнира. Те победиха тандема Вячеслав Биелинский (Украйна)/Матея Яникуевич (Сърбия) със 7-(8), 6-4 и утре ще се изправят срещу руснаците Андрей Бекетов/Давид Минивалиев. Велизара Филева (ТК Албена) и Велина Минчева (ТК Академик 83) играха полуфинал на двойки, в който отстъпиха с 1-6, 0-6 срещу Елена Корокозиди и Анастасия Золотарева. В турнира взе участие и Пьотр Нестеров (ТК Черно море Елит). Българските състезатели се състезават в Кипър с подкрепата на Българската федерация по тенис. С тях е и треньорът Александър Пенев.

Леонид Шейнгезихт (ТК Левски) продължава с великолепното си представяне на турнира за юноши и девойки до 18 години в Казахстан, който е от трета категория на ITF. Националът ни при 16-годишните се класира за полуфиналите на сингъл след успех с 6-4, 6-1 над руския квалификант Акшин Мектиев. Следващият му съперник е топ поставеният Алексей Закаров, който е и партньор на Леонид на двойки. Двамата ще спорят за титлата при тандемите след нова убедителна победа, този път над представителите на домакините Данилов/Ташбулатов с 6-2, 6-1. На финала техни съперници ще бъдат Амал Султанбеков (Узбекистан) и Иляз Валиев (Русия).

Антъни Генов (ТК 15-40) пък приключи участието си на турнира до 16 г. в Майорка (Испания). Надпреварата е от втора категория на Тенис Европа. Генов достигна до втория кръг, където взе сет, но не успя да отстрани испанеца Бруно Пуйол Наваро с 6-1, 2-6, 2-6. 

#Васил Димитров #Леонид Шейнгезихт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници