Канада се готви за мексиканска мигрантска въла след победата на Тръмп

Канада се готви за мексиканска мигрантска въла след победата на Тръмп
Източник: OFFNews.bg
A A+ A++ A

 

Канадското правителство се готви за наплив на мексикански мигранти от САЩ след победата на Доналд Тръмп в президентските избориу съобщава телевизия Си-Би-Си, предаде БГНЕС.

Среща на тази тема се състоя между представители на Миграционната служба на Канада и министри. Не се съобщават подробности за нея.

Причината за безпокойството на канадските власти може да е това, че от 1 декември 2016 г. Отава отмени визите за мексикански граждани. За това се договориха канадският премиер Джъстин Трюдо и мексиканският президент Енрике Пеня Нието това лято, по време на официалното посещение на Нието в Канада.

"Тази стъпка (премахването на визите) ще улесни нашите мексикански приятели да посещават Канада, а също така ще увеличи растежа на нашите икономики и укрепване на връзките между двете страни", каза тогава Трюдо.

Отава въведе визов режим за мексикански граждани през 2009 г., след като значително нарасна броят на нелегалните мигранти от тази страна. Доналд Тръмп е известен с критичните си изявления срещу мексиканците. 

#Доналд Тръмп #Канада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници