Слави Трифонов: ЦИК прави чудовищна манипулация с гласуването за референдум

Слави Трифонов: ЦИК прави чудовищна манипулация с гласуването за референдум
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

В момента един от основните слуги на политическата класа – Централната избирателна комисия, извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум. Това се посочва в отворено писмо на Слави Трифонов до медиите, предаде Фокус.

В него се посочва, че общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220, а за да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. "Тоест референдумът е успешен и решенията му са задължителни. ЦИК иска да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен. Това е нарушение на закона", пише Трифонов. 

Той обяснява, че ЦИК искат да извадят тези бюлетини, защото са били пуснати в урните без плик, но по думите му законът не изисква само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност, а отчита всички гласове. "А всичките гласове са 3 501 220. И те са над необходимия брой. Такъв е законът", отбелязва Трифонов и допълва, че много български граждани не са могли да гласуват, защото ЦИК е прекратила изборния ден преди да гласуват всички хора.

"ЦИК махна печата от бюлетините. ЦИК махна видеонаблюдението. ЦИК реално е в услуга на политическата класа и очевидно е получил заповед да саботира референдума", пише Трифонов.

#Слави Трифонов #ЦИК #референдумът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници