4 бронзови и 2 сребърни медала за таекуондо всеха от "Спартак"

4 бронзови и 2 сребърни медала за таекуондо всеха от "Спартак"
http://tkdspartak.com/
A A+ A++ A

Таекуондо клуб Спартак Перник взе участие в най-мащабния за тази година, седми поред турнир организиран от клуб „Херея” и българска федерация по таекуондо WTF – Hereya Open 2016.

В турнира взеха участие над 700 състезатели от 12 държави и 76 клуба, в това число и една от световните сили - таекуондистите от Иран. Турнирът се проведе в два последователни дни в столичния комплекс „Царско село”.

Първо се състезаваха кадетите, юноши и девойки. Представители на ТК „Спартак” имаше само при юношите, където дебютираха за първо състезание Момчил Шарпов и Марио Иванов, съобщава БГНЕС.

Марио Иванов се прехвърли от 45 кг категория в по-горната поради липса на противници, като се отказа от служебния златен медал, за да се състезава с по-тежките.

И двамата показаха завидно хладнокръвие, като само липсата на опит ги спря от горно класиране и в крайна сметка и двамата завоюваха сребро в категория 48 кг. юноши.

ТК Спартак взе участие с шестима атлети, двама мъже и едно момиче до 12 г. и трима състезатели при най-малките до 9 години.

За Виктория Велинова това беше второ състезание, където извоюва сребро в категория 44 кг. момичета до 12 години. Най-малката участничка Алекса впечатли всички с хъса и желанието за победа. На финала бе спряна от състезателка на Гладиатор –Дупница и взе сребро, при първото си участие на състезание в категория 23 кг. момичета до 9 години.

Другият дебютант беше Момчил Стойнев, който се състезава с температура и въпреки своите 25 кг. събра сили да излезе и да спечели бронз в категорията си.

Калоян Кръстев 27 кг , деца до 9 години се състезава за втори път на турнир по таекуондо, преодоля убедително съперник от Гърция, като го отстрани преди края на срещата.

На полуфинала се изправи срещу фаворита в своята категория, от който загуби преди месец. Срещата беше равностойна, но опитът на неговия съперник му донесоха успех и Калоян взе бронзов медал, но показа отлична игра и резултат от усилените тренировки за малкия спортист с голямо бъдеще!

При мъжете Сергей Кузнецов, можеше да спечели служебно злато в своята категория – поради отказване на съперниците, но предпочете да се премести в най-тежката + 80 кг.

Там той не успя да преодолее много по тежкия съперник – първенец в свръхтежка категория.

Състезателят с най-много опит Мирослав Миленков /пом.-треньор/ игра на финал срещу представител на Гърция 3 дан. Показа отлична игра в защита и нападение. Тактически беше равностоен в първия и до средата на втория рунд на противника си. Контузия в двата глезена му изигра лоша шега след средата на втория рунд и загуби по точки финала. Представянето му донесе сребро за клуба в категория 58 кг. мъже клас „А”.

Равносметката е, че от 8 състезатели 3-ма излизащи за втори път на състезание, четирима за първи и един състезател с опит Таекуондо клуб Спартак завоюва четири бронзови медала и два сребърни. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници