Земетресенията в Италия нанесли щети за 5 млрд. евро

Земетресенията в Италия нанесли щети за 5 млрд. евро
Продължаващите вторични трусове, някои от които са с магнитуд над 4 по скалата на Рихтер, създават опасност от допълнителни разрушения. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Щетите от земетресенията в северната италианска провинция Емилия-Романя по предварителни изчисления възлизат на около 5 млрд. евро, съобщиха местни медии.

Експерти прогнозират, че за пълното възстановяване на засегнатите райони ще бъдат необходими години, предаде bTV.

Сериите от разрушителни трусове, които започнаха около 20 май, срутиха 80% от предприятията в региона, като има и много фабрики, затворени поради съображения за сигурност. Животновъдните ферми са останали без храна за животните заради затруднените доставки.

Продължаващите вторични трусове, някои от които са с магнитуд над 4 по скалата на Рихтер, създават опасност от допълнителни разрушения.

Най-силно засегнатите селища са Кавецо, Мирандола, Сан Феличе сул Панаро и Финале Емилия, където са повредени предимно старинни здания, представляващи историческа и архитектурна ценност.

Туристическите фирми регистрират огромен отлив на туристи от обектите на територията на цялата провинция, в това число и около популярното езеро Комо.

При двете серии от земетресения на 20 и 29 май в Италия загинаха най-малко 24 души, а 14 хиляди останаха без покрив. 13% от пострадалите са възрастни, които се нуждаят от постоянна помощ.

#земетресения #земетресение #Италия #щети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници