Нефтохимик се наложи над Пирин с 3:1 на "Лазур"

Нефтохимик се наложи над Пирин с 3:1 на "Лазур"
Източник: play.gong.bg
A A+ A++ A

 

Отборът на Нефтохимик постигна третата си победа от началото на сезона в Първа лига. В среща от 13-ия кръг в Първа лига, бургазлии се наложиха като домакин с 3:1 над Пирин Благоевград. След равностойно първо полувреме, през втората част малобройната публика по трибуните на стадион „Лазур” стана свидетел на много интересни моменти, предаде БГНЕС.

В 58-ата минута Иван Вълчанов откри резултата в полза на домакините след изстрел от границата на наказателното поле. Само три минути по-късно „шейховете” удвоиха аванса си. Центриране от корнер на Мариян Огнянов бе засечено с глава от Марко Ранджелович, който вкара за 2:0.

Гостите от Пирин обаче бързо се съвзеха и в 64-ата минута резултатът бе намален. Страхотен пробив на Тони Тасев отдясно завърши с центриране в наказателно поле на Нефтохимик. Там топката попадна в непокрития Влади Златинов, който с прецизен удар опъна мрежата зад Георгиев. Окрилени от гола „орлетата” се хвърлиха в атака, в търсене на изравнителен гол. За тяхно съжаление обаче в 68-ата минута, главният арбитър на двубоя Тихомир Алексов показа червен картон на Орлин Старокин и така остави благоевградчани с човек по-малко.

В заключителните минути на срещата домакините решиха всичко с трети гол. В негов автор се превърна Костадин Хазуров, който се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Тони Тасев срещу Михаил Орачев.

Със спечелените три точки Нефтохимик се изкачи до 12-а позиция в класирането с актив от 11 пункта, докато Пирин 10-и с 14. 

#Нефтохимик #Пирин Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници