Фенербахче записа престижна победа над Манчестър Юнайтед

Фенербахче записа престижна победа над Манчестър Юнайтед
www.theguardian.com
A A+ A++ A

Фенербахче записа престижна победа над Манчестър Юнайтед с 2:1 у дома в двубой от група А на турнира Лига Европа.

Турският отбор успя да открие резултата още във втората минута с фантастичен гол на сенегалеца Муса Соу със задна ножица, а в 59-ата минута Джърмейн Ленс покачи на 2:0 от пряк свободен удар. Уейн Рууни успя да намали преднината на домакините в предпоследната минута на мача с изстрел извън наказателното поле.

За Рууни това бе 247-и гол с фланелката на "червените дяволи", като 38 от тях са вкарани в евротурнирите. С това нападателят успя да се изравни с Рууд ван Нистелрой, който също има 38 гола за Манчестър Юнайтед в Европа.

В другия мач от групата Заря и Фейенорд завършиха наравно 1:1.

Фейенорд и Фенербахче имат по 7 точки, Манчестър Юнайтед - 6, Заря - 2. В следващия кръг английският гранд посреща холандския отбор.

Зенит победи Дъндолк в Санкт Петербург с 2:1 и си осигури място в плейофите. За руския тим това е четвърта поредна победа и той ще завърши на първа позиция в в група D, без значение от резултатите в следващите два кръга. За второто място ще се борят Макаби Тел Авив (4), Дъндолк (4) и АЗ Алкмаар (2).

Аякс също прескочи предсрочно групите, благодарение на домакинска победа над Селта Виго с 3:2. Холандският гранд има 10 точки, следван от Стандарт Лиеж (5), Селта (5) и Панатинайкос (1).

Сигурни участници в 1/16 финалите са също Шахтьор Донецк и Шалке 04, които са пълен актив от 12 точки. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници