Миков: Поведението на Цветанов е просташко, издигнато е в култ

Миков: Поведението на Цветанов е просташко, издигнато е в култ
Чувството за безкритичност в изказванията на вътрешния министър минира сериозния дебат, каза Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Просташкото арогантно поведение на Цветанов, независимо от извиненията към БСП, показва, че просташкото е издигнато в култ в политиката на управляващите, заяви депутатът от „Коалиция за България“ и бивш вътрешен министър Михаил Миков.

В сряда министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се извини публично на БСП, след като по-рано през деня обяви, че именно партията е голямото бедствие за страната, а не земетресението.

Чувството за безкритичност в изказванията на вътрешния министър минира сериозния дебат, каза пред БНР Михаил Миков по повод изказванията на вицепремиера Цветан Цветанов.

„Ще подкрепим декларация за спешен ремонт на мостовете, както и подкрепихме допълнителните средства за Дунав мост ІІ. Но и дума да не става – няма да подкрепим това да стане без обществена процедура поради спешност за ремонта на мостовете, за да се възложи на фирми, близки до управляващите“, подчерта Миков.

Има вариант и за бързи процедури. Това би било лош знак и към Европа, посочи Михов.

Той насочи БОРКОР към закона за публично-частните партньорства, където има много вратички, отчита той като юрист.

По думите му този закон фактически минира Закона за концесиите и обществените поръчки и отваря път на корупцията. Според него Елеонора Николова (и.д. директор на БОРКОР – бел. ред.) като добър юрист трябва да ги открие.

Това е поредната политическа манипулация, определи Михов създаването на комисия по случая Сливен по повод огласения разговор преди местните избори за купуване на гласове на неосъществения кмет от БСП.

Червените ще поискат временни комисии за всички случаи за купуване на гласове. По повод изтичането на информация към Брендо Михаил Миков каза, че до него не е достигала такава информация навремето като министър.

Пак сме в синдрома на силния език – дори и да има такова нещо, не трябва предварително да се говори, докато не се представят доказателствата, коментира отново поведението на Цветан Цветанов Миков.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #вицепремиер #Михаил Миков #вътрешен министър #Коалиция за България #БСП #земетресение #Европа #БОРКОР #Елеонора Николова #Брендо #Сливен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници