Доналд Тръмп изповядва концепцията „Мир чрез сила“

Доналд Тръмп изповядва концепцията „Мир чрез сила“
http://www.wall321.com/
A A+ A++ A

Съветници на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп разказа какво възнамерява да направи политикът по отношение на отбраната ако спечели изборите, съобщи The Defense News.

По думите на потенциалния шеф на Пентагона Джеф Сешънс и на предполагаемия министър на ВМС Ренди Форбс Тръм изповядва концепцията „Мир чрез сила“. Според него американските въоръжени сили се нуждаят от възстановяване, за да защитават националните интереси на САЩ. Тръмп има намерение „да възстанови старите съюзи, да сключи нови и да провежда по-реална външна политика“, пише БГНЕС.

Преди всичко Тръмп щял да се концентрира върху унищожаването на Ислямска държава [ИД] като непосредствена заплаха за САЩ. По-далечните му планове включват забраната за влизане на територията на Щатите на хората, които могат да представляват заплаха за страната, увеличаване на разходите за киберсигурност, увеличаване числеността на армията от 480 на 540 хиляди души, количеството кораби – от 272 до 350 [с акцент върху подводниците], а числеността на морската пехота от 180 на 200 хиляди души.

„Ситуацията в отношенията с Русия се влошиха чудовищно по време на работата на сегашната администрация и по време на престоя на Хилари Клинтън на поста държавен секретар“, отбеляза Сешънс. „Това е колосален провал. Не зная дали е възможно това да се поправи, но сме длъжни да пробваме. Ако гледаме от позициите на реализма и нашите национални интереси, отношенията между САЩ и Русия трябва да станата по-хармонични, и то още сега.“

Сешънс обясни още: „Доналд Тръмп не вярва във войната, той е на мнение, ме това е глупаво и разрушително дело, сеещо смърт и загуби за икономиката. Вижте какво стана със Сирия и Либия. Египет още не се е възстановил след управлението на „мюсюлманските братя“. Ирак едва започна да се надига. Именно Хилари Клинтън изпращаше нашите войски там въпреки съветите на военните.“

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 8 ноември. Фаворит засега е кандидатът на Демократическата партия Хилари Клинтън, кандитатът на републиканците Доналд Тръмп иззостава от нея с няколко процента.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници