Валери Симеонов: Да се преразгледа решението на ЦИК и да се ограничи откриването на секции в Турция

Валери Симеонов: Да се преразгледа решението на ЦИК и да се ограничи откриването на секции в Турция
http://sofianews.info/
A A+ A++ A

Предизборната коалиция Обединени патриоти призовават за преразглеждане на решението на ЦИК и да се ограничи откриването на секции в Турция само на територията на дипломатическите и консулски представителства на България.

За това говори в декларация от трибуната на НС председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов, пише БГНЕС. Откриването на допълнителни секции извън тях означава поредното манипулиране на изборите, вмешателство в суверенитета на България и в нейните вътрешни работи, каза той. На второ място те настояват МВнР да отправи остра протестна нота към посланика на Република Турция във връзка с предизборния натиск, оказван върху изселниците от България. Сред техните искания са и това да се отзове незабавно Надежда Нейнски, която изпълнява функциите на посланик, и да се замени с дипломат с опит и кариера, който да защитава интересите на страната последователно и отговорно.

На брифинг Симеонов призова и за отзоваването на опозорилите българските интереси представители в европарламента и замяната със следващите по списъка във връзка с приета в ЕП резолюция за бежанския поток. Остро заклеймяваме поведението на БСП и ДПС, които извършиха огромно предателство, спрямо интересите на цяла Европа, най-вече на българския народ,каза той. Със своята подкрепа за резолюцията за насърчаване на миграцията и социализирането на всички тези авантюристи, които няколко години заливат Европа, е показано истинското лице на продажната коалиция БСП и ДПС, подчерта Симеонов. Резолюцията е приета с 339 гласа срещу 333 гласа, което означава, че гласовете на опозорилите българското си гражданство евродепутати ,всъщност, са обърнали гласуването и са позволили приемането на тази опасна и вредна за България резолюция,уточни депутатът. Според него тя е опасна, защото България е на предния фронт в тази нова война с миграцията, между два различни свята, между две различни религии. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници