Плевнелиев: Господ е българин!

Плевнелиев: Господ е българин!
Сеизмолозите от БАН показаха на президента графика, според която интензивността на трусовете у нас е значително по-ниска, отколкото в останалите страни в Европа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като видя графиката на трусовете, регистрирани в България за последните няколко десетилетия, президентът Росен Плевнелиев стигна до извода, че „Господ е българин“.

„Графиката на трусовете, регистрирани през последните 60 години, посочва, че Господ е българин“, заяви Плевнелиев след срещата си със сеизмолози от Българската академия на науките, предаде bTV.

„Трябва да се гледат фактите, казвани от специалистите, а не да се слушат врачките. Не трябва да се изпада и в паника, тъй като тя е лош съветник“, добави президентът.

„Впечатлен съм как БАН е изградила система от датчици и станции, където се получава информация за земетресения от всички регионални, европейски и световни такива системи“, каза още държавният глава.

Сеизмолозите от БАН показаха на президента графика, според която интензивността на трусовете у нас е значително по-ниска, отколкото в останалите страни в Европа.

Плевнелиев на свой ред каза, че е видял „една работеща система, която регистрира трусове на секундата от началото на природното бедствие“.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Президент на България #БАН #сеизмолози #земетресения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници