Подготвя се ново строителство в старозагорския парк "Бедечка"

Подготвя се ново строителство в старозагорския парк "Бедечка"
Mediapool.bg
A A+ A++ A

Нови терени са заравнени в парк "Бедечка" в Стара Загора. Очевидно се подготвя строителството на поредната кооперация от квартала, който се строи в зелената площ. Случката идва само месец, след решение на Общинския съвет за запазване на парка, алармират от „Запазете Бедечка”, пише БГНЕС.

Само преди два месеца пък се оказа, че водещ проектант в този комплекс е съпругата на главния архитект на Стара Загора. Заради това главният архитект беше принуден да подаде оставка.

В сесия от 29 септември, Общинският съвет взе решение да се върви към запазване на зелената площ чрез промяна в устройствените планове. Общинският съвет прие, че решенията по казуса назад в годините са крайно съмнителни и трябва да се ревизират.

Въпреки всичко това, строителството не спира, а се заравняват нови терени. Оправданието е, че вече са издадени разрешителни за строеж. При аналогични случаи в "Младост" и в Бистрица в София обаче строителството бе спряно, а кметицата на район "Младост" беше принудена да подаде оставка. В София общинските власти търсят начин да спрат строителството - въпреки че има издадени разрешения за строеж.

През това време, от месец август насам страницата на Община Стара Загора не показва новите разрешения за строеж. Това означава, че е възможно докато тече общественият дебат, разрешителните за строеж да се множат тихомълком. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници