Антон Кутев се извини на перничани за скандален коментар във „Фейсбук“

Антон Кутев се извини на перничани за скандален коментар във „Фейсбук“
Земетресението събори няколко комина и един селски мост, написа Антон Кутев във„Фейсбук“, а отношението му към бедствието беше заклеймено като пренебрежително. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от „Коалиция за България“ Антон Кутев поднесе извинения на перничани заради свой коментар за земетресението във „Фейсбук“.

„Земетресението събори няколко комина и един селски мост. Стотина къщи се напукаха. Защо това се превръща в единствената национална тема? Помагаме на хората с напуканите къщи (нали за това е държавата) и продължаваме напред! Защо е този шум? Човек ще си каже, че си нямаме сериозни проблеми в тази държава, та се занимаваме с измислени. Вредата за живота на хората от замразените доходи е доста по-голяма, отколкото земетресението успя да нанесе!“, написа Антон Кутев на стената си и предизвика гнева както на политическите си противници, така и на съпартийците си.

„Съжалявам, че думите ми за земетресението в Перник предизвикаха брожения и възмущение в обществото. Извинявам се на перничани и на всички граждани, които са се почувствали засегнати“, заяви в сряда Антон Кутев в съобщение, цитирано от БГНЕС.

От „Коалиция за България“ отбелязват, че отношението на социалистите към пострадалите е показано ясно с присъствието на депутата от Перник Ангел Найденов в засегнатите райони още от първия ден.

„Коментарът на г-н Кутев е възмутителен и това е коментар на човек, който няма реална представа за случващото се на територията на Перник. Това е скандално изявление и изисква извинение, което съм изискал той да направи към жителите на Перник“, заяви от парламентарната трибуна Ангел Найденов в сряда.

„Беше направено дарение за засегнатите. Съпричастност и подкрепа на пострадалите, както и идеи за подобряване на системите за обезщетяване при бедствия предложи председателят на НС на БСП Сергей Станишев“, отбелязват още от „Коалиция за България“.

Социалистите подчертават, че Сергей Станишев, Ангел Найденов и Михаил Миков, както и още депутати от левицата, са посетили Перник във вторник.

#Перник #земетресение #БСП #„Коалиция за България“ #Ангел Найденов #Антон Кутев #Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници