Трайчо Трайков: Прогнозите за балотажа на изборите цели да повлияе на общественото мнение

Трайчо Трайков: Прогнозите за балотажа на изборите цели да повлияе на общественото мнение
БГНЕС
A A+ A++ A

Достатъчно много хора подкрепят моите искания, за да съм аз президент.

Това подчерта кандидатът на Реформаторския блок за президент Трайчо Трайков пред Нова телевизия.

Трайков заяви, че всяка една прогноза за резултатите на балотажа на предстоящите президентски избори е преднамерена и цели да повлияе на общественото мнение, пише БГНЕС.

„Българската прокуратура не работи много принципно и обслужва политически цели в конкретни моменти. В една добре подредена система не по съветски модел, не би се случвало така”, каза Трайков. Коментарът му бе направен в отговор на въпрос дали се притеснява от разследване срещу себе си по казуса АЕЦ „Белене” за времето, когато беше енергиен министър. „Няма основания за обвинения срещу мен, но предвид работата на нашата прокуратура, никога не се знае”, коментира той и добави, че всичко около работата по спорния проект трябва да бъде осветено. И наследникът на Трайков на министерския пост – Делян Добрев, искал същото.

Кандидат-президентът коментира и острите реплики, които в последните дни си размениха премиерът Бойко Борисов и държавният глава Росен Плевнелиев. „Пеевски имал министри и държал службите, Прокопиев назначил президент… Чудя се дали Бойко Борисов въобще някога е идвал на власт”, каза Трайков.

Трайков определи като леви всички основни кандидати за президент в надпреварата в отговор на въпрос като заяви: „Цачева – лява, Радев – ляв, Калфин – ляв, Дончева – лява, Марешки – принуден.

Кандидатът на РБ за „Дондуков”2 посочи, че средно месечните разходи на семейството му са около 2000 лв., че ползва автомобил на 8 години, който вероятно ще смени за по-голям след като семейството му се е увеличило с още един член.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино