Проф. Хелмут Норпот: Победата на Тръмп е сигурна на 87%

Проф. Хелмут Норпот:  Победата на Тръмп е сигурна на 87%
БГНЕС
A A+ A++ A

Професорът по политически науки Хелмут Норпот, предвидил правилно резултатите от петте последни избора на президент на САЩ, дава 87% шанс за победата на Доналд Тръмп.

Прогнозата е такава въпреки други проучвания на общественото мнение, сочещи преднина на противника на Тръмп Хилари Клинтън. Норпот предрече и резултата от гласуването през 1996 г., когато Ал Гор спечели подкрепата на избирателите, но Джордж У. Буш стана президент, съобщи БГНЕС.

„Обикновено се оказва, че кандидатът, който се прояви по-добре на първичните избори, побеждава съперника си, който има по-слаби резултати там“, каза Норпот. Според него другият фактор е "люлката на махалото", което прави много по-вероятна смяната на правителството, ако една партия е на власт в продължение на два мандата.

Норпот твърдо залага всичко на победа на Доналд Тръмп и се придържа към своя залог. "Има и доста мои колеги, които предричат, че Тръмп ще го направи", допълни професорът.

Привърженици на Тръмп твърдят, че медиите разпространяват твърдението, че изборите са предрешени, което се правело с цел привържениците на Тръмп да бъдат разубедени да гласуват на 8 ноември.

Прогнозата на Норпот за победа на Тръмп отразява и тенденциите на пазара за залагания – британският букмейкър Уилям Хил миналата седмица съобщи, че 65% от всички залози са на победа на Тръмп. В същото време за отбелязване е, че и преди референдума във Великобритания за излизане от ЕС , е имало подобни прогнози, които се оказаха тотално погрешни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници