Борисов и Павлова в парламента заради опасните мостове

Борисов и Павлова в парламента заради опасните мостове
Борисов и Павлова ще обсъждат състоянието на мостовете с депутати и експерти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Народното събрание, където заедно с регионалния министър Лиляна Павлова, депутати и експерти ще обсъждат състоянието на мостовете в България.

Поканени са и специалисти от Агенция „Пътна инфраструктура“, и професори от Университета за архитектура, строителство и геодезия, за да се постигне консенсус за разрешаване на проблема.

Състоянието на съоръженията отново предизвика внимание, след като на 23 май се срути мостът на река Струма край село Рибник, между Петрич и Сандански, а на 28 май се срути и мост край софийското село Владая.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов също е в парламента, за да запознае депутатите с действията, които са били предприети от компетентните органи във връзка със ситуацията след земетресението от 22 май.

Вътрешният министър подчерта, че във връзка с прогнозата за проливни дъждове са предприети адекватни мерки.

„Осигурени са 300 000 чувала, които при необходимост да могат да бъдат използвани за определените реки, които застрашават човешки живот“, каза Цветан Цветанов.

Преди заседанието на Министерския съвет премиерът благодари на министри от кабинета за подкрепата за неговия отбор „Витоша“ – Бистрица, на футболния турнир за непрофесионалисти във вторник.

Срещата завърши с победа на отбора на Бойко Борисов и спечелване на Купата на аматьорската лига с 2:1 срещу отбора на Две могили.

„Да благодаря на Дянков и на Боряна Пенчева за подкрепата вчера“, започна министър-председателят.

„И други ли имаше? Бяхте незабележими. Днес Купата не ни се дава толкова, колкото на Дянков – плаката. Не повярвах на очите си, като гледам едни плакати. Чета текста, много финансов ми звучи, не футболен. Като го видях Дянков вече, викам – ясна работата“, продължи Бойко Борисов.

Премиерът се обърна към транспортния министър Ивайло Московски с думите: „Виж как могат финансите да си направят безплатна реклама, Московски. Ако ти беше дошъл с някой влак, с някои железници, нямаше днес да има митинг, да стачкуват пред министерството“.

Премиерът определи попадението на противниковия отбор с думите като „рядко куриозен гол“.

#Цветан Цветанов #Агенция „Пътна инфраструктура“ #Народно събрание #Владая #Рибник #Лиляна Павлова #Бойко Борисов #мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници