Щетите от земетресението в Перник – минимум 20 млн. лв., според социалистите

Щетите от земетресението в Перник – минимум 20 млн. лв., според социалистите
Според Найденов един от първите проблеми на този етап е липсата на достатъчно оценители, инженери-конструктори, които да участват в общинската комисия в Перник за оценяване на щетите. Снимка: БСП
A A+ A++ A

Минималната стойност на щетите от земетресението в Перник е 20 млн. лв., се казва в декларация на „Коалиция за България“.

„Необходимо е да има яснота какъв е размерът на обезщетенията, които ще бъдат дадени на хората със засегнати домове и за социално подпомагане. Минимум 20 милиона лева са щетите вследствие на земетресението“, гласи декларацията на КБ, представена от депутата с избирателен район Перник Ангел Найденов.

Според Найденов един от първите проблеми на този етап е липсата на достатъчно оценители, инженери-конструктори, които да участват в общинската комисия в Перник за оценяване на щетите.

„Има забавяне в обработването на заявленията и писмените сигнали на хората. Силите на Община Перник няма как да стигнат“, посочват още от парламентарната група.

„Не зная какви са вашите очаквания. Отговорността на „Коалиция за България“ се изразява и в това да дадем информация, да реагираме и да кажем какво според нас не е съвършено, не е задействано и какво трябва да бъде направено“, каза Найденов.

„Ще отбележа сравнително бързата реакция на местната администрация. В първия, във втория и в част от следващите три, може да призная, че са осигурени и със съдействието на БЧК необходимите количества питейна вода, храна, убежище, настаняване в здравни заведения“, каза още Ангел Найденов.

Той посочи, че е имало поне два случая на нарушена комуникация, „на мерене на силите и правомощията“.

„Прекъсваше се връзката между областната и общинските структури“, отбеляза депутатът.

„Действията за своевременна информация и недопускане на паника – помислете за друг начин, по който да достигне по-своевременна и убедителна информация за това, което се случва в населените места“, каза Ангел Найденов и подчерта, че няма недостиг на оценители.

Няма как Община Перник да осигури оценители, когато трябва да бъдат отпускани обезщетения, подчерта Ангел Найденов.

От левицата не приемат взетото решение да се информират хората с мегафони от патрулни коли на МВР, защото това щяло да създаде паника сред населението.

#декларация #депутат от „Коалиция за България“ #Ангел Найденов #щети #Перник #земетресение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници