Продължават операциите на Катерина Матеева, която бе блъсната от гръцкия студент на спирка в Пловдив

Продължават операциите на Катерина Матеева, която бе блъсната от гръцкия студент на спирка в Пловдив
Източник: БНР
A A+ A++ A

Продължават операциите на Катерина Матеева - момичето, което бе блъснато от гръцкия студент Христос Боскос на автобусна спирка в Пловдив. Това съобщи пред журналисти адвокатът на момичето Татяна Каменова, предаде Фокус.

„Катерина Матеева търпи много силни болки, тъй като трудно зараства пластината, която е поставена, за да държи костите, все още няма зарастване на единия крак, предстоят още операции във връзка със възстановителния процес”, каза адвокат Каменова. По думите й имуществените вреди от множеството средни телесни повреди, причинени на момичето след инцидента, са били на стойност 12 569 лева към момента на предявяването на иска пред съда, но сега те са много повече.

„Ще бъде предявен и иск за неимуществени вреди, но в друго гражданско дело”, каза Каменова. „Твърде възможно е телесната повреда да остане тежка, но дано да не се случва това”, добави адвокат Каменова. Защитата на Карина настоява да бъде приложен правилно закона и да не е налице освобождаване от наказателна отговорност за виновните, като бъде наложено наказание „лишаване от свобода”.

Дори условната присъда е нещо в случая, заяви адвокат Каменова. „Практически тезата на главния прокурор е правилната и задължителна за прилагане от съдилищата. Вярно е, че има противоречива практика на Върховния съд, но тя не в категорията на задължителните”, каза адвокатът на Катерина Матеева. По думите й Апелативният съд в Пловдив има възможност да възобнови делото и да го върне за ново разглеждане на Окръжния съд.

#Христос Боскос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници