Борисов: Когато фактите говорят, дори Аллах мълчи

Борисов: Когато фактите говорят, дори Аллах мълчи
Борисов добави, че иска да „обори най-големия хидроинженер в България, прочул се със своите милиони, мандатоносител на предишната власт” с данни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ахмед Доган, в нямането си какво да каже, говори за етнически противоречия и сравнява времето, когато управляваме ние, с Жан Виденов, заяви премиерът Бойко Борисов, който представи данни на рейтингови агенции за България.

„Когато има такива спорове, е най-добре да се позовеш на световни рейтингови агенции. Дори Аллах е казал, че когато фактите говорят, боговете мълчат, каза Борисов и уточни, че ще представи данните на рейтинговата агенция „Мудис“ за България, предаде bTV.

От доклада на Световната банка, който бил близо 400 страници, премиерът посочи три неща:

„Те казват така: В Европа може да намалите пенсионната възраст, може да увеличите пенсиите и заплатите, може да намалите работното време, но не може да го направите заедно. Какво казва „Мудис“ в отговор на Ахмед Доган? Рейтингът на България, който беше повишен единствено в последните 4 години, остава стабилен. Ниският бюджетен дефицит се очаква да се свие още повече през следващите 2 години“, каза премиерът.

Борисов добави, че иска да „обори най-големия хидроинженер в България, прочул се със своите милиони, мандатоносител на предишната власт“ с данни. Премиерът още веднъж изтъкна, че когато ГЕРБ са поели властта, всички фондове били спрени.

„Понеже тези хора имат къса памет, трябва да им го припомням често. Членството ни в ЕС дава не само добри резултати, но изводът, който можем да направим, делът, който страната ни плаща, ще е с все по-незначителна тежест, съотнесен към ползите, които реализираме като страна членка“, каза още премиерът.

#Бойко Борисов #премиер #Ахмед Доган #Аллах #Мудис #България #Европа #ГЕРБ #ЕС #Световната банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници