Париж и Лондон засилват натиска върху Башар Асад

Париж и Лондон засилват натиска върху Башар Асад
Президентът на Франция Франсоа Оланд. Снимка: Getty Images
A A+ A++ A

Френският президент Франсоа Оланд и британският премиер Дейвид Камерън се споразумяха да предприемат съвместни действия за засилване на натиска върху сирийския президент Башар Асад.

Те потвърдиха, че следващата конференция „Приятели на сирийския народ“ ще се състои във френската столица, съобщи Елисейският дворец, цитиран от АФП и БГНЕС.

Оланд и Камерън разговаряха в неделя за Сирия и „се договориха да действат съвместно за засилване на натиска на световната общественост върху Башар Асад“.

Те потвърдиха също, че в близко време в Париж ще се състои конференцията „Приятели на сирийския народ“, се казва в комюнике на френското президентство.

Двамата ръководители заклеймиха „смъртоносната лудост“ на сирийския режим по повод клането в град Хула и подчертаха, че „виновниците за него трябва да понесат отговорността за действията си“.

„Касапницата в Хула и събитията от последните дни в Сирия и Ливан са поредното доказателство за опасността за сирийския народ от действията на Башар Асад“, се посочва в комюникето.

#Башар Асад #Франсоа Оланд #президент #Дейвид Камерън #Елисейският дворец #Париж #Хула #Сирия #Ливан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници