Борисов: Доган вече не може да си сдържа нервите

Борисов: Доган вече не може да си сдържа нервите
Според премиера Бойко Борисов приятелството му с турския министър-председател Реджеп Ердоган (ляво) е това, което вбесява лидера на ДПС Ахмед Доган. Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Ахмед Доган вече е в паника, защото се реже основата, върху която е изградено Движението за права и свободи, заяви премиерът Бойко Борисов.

Така той коментира изказването на Доган, че след парламентарните избори е възможно България да има гръцка ситуация, без желаещи да съставят кабинет, предаде БНР.

„Единственият му шанс беше да разделя българските турци от българските християни, да ги плаши с възродителни процеси, с покръстване и какво ли не“, подчерта Борисов.

„През годините приятелството ни с Ердоган, това, че той непрекъснато идва, непрекъснато хвали България, непрекъснато хвали етническия мир, самият Ердоган, министър-председателят на Турция. Турският премиер лежи в основата на това. Ердоган, виждате, идва толкова пъти в България – не иска „добър ден“ да каже на Ахмед Доган. И той вече нервите си не може да сдържа, защото му се реже основата, на която е изградено ДПС – противопоставянето между християни и мюсюлмани“, заяви министър-председателят.

#Бойко Борисов #министър-председател #премиер #Ахмед Доган #ДПС #Турция #Ердоган #България #Движението за права и свободи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници