България е първа по ръст на хотелските нощувки в ЕС

България е първа по ръст на хотелските нощувки в ЕС
Grabo.bg
A A+ A++ A

 

Броят на реализираните нощувки в хотелите в България за първото полугодие на 2016 г. е нараснал с почти 18% в сравнение с аналогичния период от миналата година, пише Агенция Фокус.

„Това поставя страната на първо място по брой на ръста на количеството нощувки сред останалите страни от ЕС“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. В България са били регистрирани повече от 8,2 млн. нощувки на чужденци и местни жители в периода януари-юни 2016 г. 

„Увеличава се броят на туристите, което значително повишава и доходите в сферата на туризма. През първите седем месеца на годината те са се увеличили почти с половин милиард лева или с 15% повече в сравнение със същия период от 2015 г.“, добави Ангелкова. Очаква се до края на годината приходите от туризма да се увеличат дори още повече и има тенденции ръстът да се запази. Това ще влияе и на състоянието на българската икономика, понеже туризмът е един от водещите сектори в нея. Според министъра се отбелязва ръст и в посещенията на луксозните хотели в страната.
Ангелкова коментира и скорошното посещение на принца на Саудитска Арабия Султан ал Сауд в България. Той е проявил интерес към страната като туристическа дестинация и нейния потенциал да развива планински туризъм. Той е видял и пистите на Боровец и на Витоша. 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници