Папа Франциск призова за съпричастност към пострадалите от урагана "Матю"

Папа Франциск призова за съпричастност към пострадалите от урагана "Матю"
Източник: pravlife.org
A A+ A++ A
В Хаити, където ураганът "Матю" премина по-рано тази седмица и отне живота на стотици хора, бяха регистрирани най-малко 13 смъртни случая на холера, предаде Ройтерс.
 
Здравните власти съобщават за още 62 случая на заболяването в засегнатите от "Матю" райони. Според специалистите случаите са резултат от преминаването на ураган през страната. При традиционната литургия на плошад "Свети Петър" във Ватикана папа Франциск призова за съпричастност към пострадалите от урагана "Матю".
 
"С тъга научих новината за сериозните последици, причинени от урагана, който удари Карибите, и по-специално Хаити, оставяйки много жертви и бездомни хора, както и значителни материални щети. Бих искал да изразя съпричастността си към всички засегнати, и да изразя увереност в смисъла на солидарността на международната общност, на католически институции и хората с добра воля. Каня Ви да се присъедините към мен в молитва за тези братя и сестри".
 
Броят на жертвите на урагана "Матю" в САЩ достигна 17 души, съобщи агенция ТАСС. Отчетени са седем смъртни случая в Северна Каролина, четири в щата Джорджия, а шестима са загинали в щата Флорида.

#Матю #Франциск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници