Папа Франциск призова вярващите да не пренебрегват тежкото положение на мигрантите

Папа Франциск призова вярващите да не пренебрегват тежкото положение на мигрантите
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Тази година православните християни и католиците отбелязват Великден на една и съща дата. По време на богослужението си в базиликата „Св. Петър“ във Ватикана папа Франциск призова вярващите да не пренебрегват тежкото положение на мигрантите, бедните и всички уязвими хора, предаде Ройтерс.

В бледите и окъпани от сълзи лица на жените, дошли на гроба на Христос, можем да открием лицата на толкова майки и баби, лицата на децата и на младежите, които понасят бремето и болката на толкова нечовешка несправедливост. В лицата на тези две жени виждаме отражението на лицата на всички онези, които изпитват болката на мизерията, на експлоатацията и на трафикаМожем да видим също отражението на лицата на онези, които се сблъскват с презрението, защото са имигранти, защото са сираци без родина, без дом, без семейство, чийто поглед разкрива самота и изоставяне.“, каза папата, пише Труд.

По време на службата папата разобличи корупцията и несправедливостите, които, по думите на Светия отец, разпъват на кръст достойнството на човека. Днес главата на Римокатолическата църква ще отправи своето послание „Към града и света“ пред богомолците на площад „Свети Петър“.

#Ватикана #Франциск #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »