Таксиметров шофьор "отвлякъл" абитуриентка заради 30 лв.

Таксиметров шофьор "отвлякъл" абитуриентка заради 30 лв.
Снимка: bTV
A A+ A++ A

Таксиметров шофьор в Пловдив се опита да отвлече абитуриентка, след като тя отказа да плати исканата от него сума от 30 лева за 2 километра пробег.

Мъжът обикалял града с клиентката си против волята й и само лъжливата й заплаха, че е дъщеря на полицай накарала служителя на таксиметровата фирма да я освободи срещу 20 лева „откуп", предаде bTV.

Малко след полунощ 19-годишната Таня Майсторова се качила в такси на стоянката пред ресторанта, в който празнувала абитуриентския си бал.

Момичето живее в село Калековец, затова има уговорка да преспи в дома на своя съученичка от Пловдив.

Таня трябвало да измине с такси приблизително 2 километра – това е разстоянието от кръстовището на булевард „България" и улица „Победа" до спирката на Търговската гимназия в Пловдив.

„Тръгнахме с таксито. Той включи веднага апарата...И погледнах веднага апарата като включва – беше на 30 лева... И аз го попитах:

'Извинете, това часовник ли е?'. Той каза: 'Не'. А аз питам: 'Това апарата за пари ли е?' Той каза: 'Да'... И аз му казах: 'Моля, спрете таксито! Аз нямам толкова пари!'," разказва „ужилената" абитуриентка.

Вместо да спре автомобила, шофьорът заявил на момичето, че няма да я освободи, докато не си получи парите. На Централна гара все пак се съгласил да спре, след като научил, че вози, против волята й, дъщеря на полицай:

„Първо го попитах: 'Как се казвате?' и той ми каза : Георги Стоянов. Аз тръгнах да си записвам и той ми каза: 'Слизай от колата, че нямам време, давай 20-те лева!'," продължава разказа си Таня.

Шофьорът не издал касова бележка, но Таня видяла стикера на автомобила му, на който били изписани цифрите 6 566. Запомнила и част от номера на автомобила - 3 603 или 07.

Майката на Таня е в шок от случилото се:

„Децата са ни пет... За нас тази сума е астрономическа, защото... те едвам ходеха на училище, едвам го завърши – и то с добра диплома," жалва се Теменужка Караджова.

bTV издири фирмата, с чийто стикер е бил означен таксиметровият автомобил. Управителката е категорична, че в компанията й няма автомобил с търсения регистрационен номер.

„Такава кола при нас няма! С 36 – нула едно до девет – няма! Имахме проблеми с едни фалшиви таксита, които имитираха нашия фирмен знак, който е патентован."

Очаква се след почивните дни държавната автомобилна инспекция да извърши задълбочена проверка на всички таксиметрови автомобили, съдържащи цифрите 3607.

#такси #таксиметров шофьор #абитуриентка #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници