Река Бебровска наводни три търновски села

Река Бебровска наводни три търновски села
Ситуацията вече е овладяна, няма пострадали хора, не са останали и населени места без вода и електроподаване. Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Три села в община Златарица - Росно, Дедина и Сливовица, бяха залети от придошлите води на река Бебровска, в резултат на падналите обилни валежи в четвъртък вечерта.

Ситуацията вече е овладяна, няма пострадали хора, не са останали и населени места без вода и електроподаване, съобщиха от МВР Велико Търново.

Тази сутрин екипи работят по възстановяването на полуразрушения мост в с. Сливовица, където вече е в процес на монтиране понтонно съоръжение.

Всички водоеми на територията на област Велико Търново са под непрекъснато наблюдение, към момента няма застрашени населени места, допълват оп МВР.

След обилни валежи река Бебровска заля снощи трите села, намиращи се в община Златарица. Само за час и половина в района са се излели между 25 и 30 литра дъжд на квадратен метър.

Придошлите води наводниха десетки избени помещения и са активизирали свлачища. Няма пострадали хора и разрушени жилищни постройки.

За кратко деветима души, сред които и едно дете, бяха в бедстващо положение в Сливовица. Спасителните екипи обаче бързо достигнаха до тях и им осигуриха храна и лекарства.

Заради активизирали се три свлачища беше прекъсната връзката през Балкана със селата Шивачево и Резач. Частично наводнено е село Дединци. В Росно реката е преляла над моста.

Отводняването на жилищните сгради продължи през цялата нощ. Придошлите води се отдръпнаха за часове. Спасителните отряди останаха на разположение на жителите на засегнатите села и през нощта.

От областния кризисен щаб продължават да следят обстановката отблизо.

#наводнение #Росно #Сливовица #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници