Лукарски заминава с работната група за Азербайджан

Лукарски заминава с работната група за Азербайджан
Източник: www.novini.bg
A A+ A++ A

 

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заминава на посещение в Азербайджан за провеждане на Четвърто заседание на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, предаде БГНЕС.

Заседанието ще се състои на 29-30 септември 2016 г. в Баку под председателството на Лукарски и на министъра на транспорта на Азербайджан Зия Мамедов. В българската делегация са включени представители на министерство на енергетиката, на външните работи, на земеделието и храните, на туризма, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта и на образованието.

В дневния ред на заседанието са включени за обсъждане въпроси на двустранното икономическо сътрудничество, в областта на: взаимната търговия, енергетиката, транспорта и информационните технологии, селското стопанство, туризма, културата, образованието, здравеопазването, регионалното развитие и благоустройството, социалната политика и др. Предвижда се комисията да набележи съгласувани мерки за разширяване на сътрудничеството и деловите връзки между двете страни в областите от взаимен интерес.

По време на визитата Лукарски ще се срещне с министъра на икономиката на Азербайджан Шахин Мустафаев и с министъра на транспорта Зия Мамедов, съпредседател на междуправителствената комисия.

В рамките на посещението ще се проведе и двустранен бизнес форум, организиран от българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Азербайджанския фонд за насърчаване на инвестициите и бизнеса (AZPROMO). Участие в бизнес форума са заявили 50 представители на 37 български компании от сектори като енергетика, машиностроене, инвестиции, транспорт, хранително-вкусова промишленост, производство на мебели, информационни и комуникационни технологии, козметика, производство на продукти от етерични масла и др.

#Божидар Лукарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници